torek, 12. februar 2013

Givenchy


Včeraj je Kinodvor zadišal po novem Givenchy parfumu Dahlia Noir, vonj pa se bo še kar nekaj časa razlegal po moji sobi.
Ljubki natakarji so nas veselo stregli, z raznimi prigrizki, makroni in musi in šampanjcem, s katerim sem se veselo spotikala ob ležeče reflektorje zaradi slabe osvetlitve prostora. Organizatorji so bili zelo izvirni, da so predstavili dogodek v Kinodvoru, vendar bi se morali vseeno malo bolj potruditi za vsaj kakšno luč več.
Po tihem sem že dan pred dogodkom upala, da bomo dobili kakšne testerje – in smo tudi jih, samo da to ni bil tester, pač pa celih 30 ml parfuma, tako da je to darilce nekako odtehtalo zgornjo kritiko.




 x, L.

petek, 8. februar 2013

Pust


Že kot majhna sem se navduševala nad klasičnim baletom, potem pa še film Črni labod, ki je prevzel mojo dušo za tisti 2 uri.
Namesto lahkega  kosa bombažnega blaga, sem iz trgovine odšla s tilom in pa naredila še tistih nekaj korakov do Levčka, kjer sem si kupila vrečko črnih peres.


Sprva sem odlašala s šivanjem in prigovarjala mami, naj mi ona zašije tutu, pa mi je hladno odvrnila naj se sama znajdem in potrudim. Pa se je začelo. Ob 11. sem vse stvari zložila na mizo in okoli elastike začela nabirati til ter zraven šivati in po dobrih treh urah je bila stvar zaključena, no vsaj s tutujem. Takoj sem se lotila dresa in nanj prišila na vsako stran cca. 10 peres (to je bil najtežji del). In ker mi je škoda metati 40cm tila v smeti sem ga pršila na novo elastiko, katero bom ovila okoli fige. 



Ker pa kostum ne bi bil popoln brez make-upa, sem nabrala v Mullerju srebrno in črno senčilo, eyeliner v posodici (posebaj potrebuješ čopič), čopič za nanašanje, puder za otroško ritko, umetne trepalnice in rdečo šminko. Za pomoč pri nanašanju eyeliner-ja na oči mi je pomagal kar dobri YT, kjer se najde ogromno tutorialov.


In na koncu sem si naredila še figo.



Po štiri urnem šivanju in po uri in pol make up-a pa še celoten videz: