torek, 06. november 2012

Prvič, a ne zadnjič


Vedno sem si želela sešiti obleko, kupiti kos blaga, vanj vrezati očem prijeten kroj in se lotiti šivanja. Vendar stvar še zdaleč ne gre tako preprosto!

Med poletnimi počitnicami sem ob skodelici jutranje kave na mizi zagledala zanimiv letak, na katerem je pisalo "IZDELAJ SI SVOJE OBLAČILO!". Še isto popoldne sem telefonirala za prijavo, nervozna, a hkrati zelo vesela, da se bom končno naučila šivati. Vendar mi termin ni bil usojen - bil je zaseden, zatorej so mi obljubili da me prihodnjič pravočasno obvestijo. Čakala sem klic avgusta - nič, septembra tudi nič in končno je prišel oktobra "the day", ko so me klicali, da bo tečaj ponovno novembra.
Tečaj je torej trajal 4 dni, po "3" ure (od 16h -19h), v narekovajih zato, ker nismo nikoli končali ob točno določeni uri. Prvi dan nam je predstavila vso zgodovino kril. Zakaj kril? Krilo je najboljša vaja za začetnika šivanja. Naslednji dan smo se lotili risanja kroja, ki nam je vzel dan in še malo, torej skoraj 4 ure (merjenje dolžin od pasu do boka, od boka do kolen, natančno risanje dolžin na papir, itd.). Da si lažje predstavljaš je skica izgledala nekako takole:


Tretji dan smo se končno lotili risanja na blago, natančnega izrezovanja in če si to vse spretno opravil si se lahko lotil šivanja, ki se je nadaljeval še naslednji dan, torej zadnji dan, ki je zame trajal najdlje, saj sem za  šivalnim strojem, likalnikom, bucikami, šivilsko kredo, metrom, merilom in kupi blaga preživela kar 5 ur in pol. (Ker sem vse opisala zelo na hitro, mi lahko pišeš na najin skupni formspring, veselim se vprašanj!)

In tukaj je končni rezultat (kvaliteta je slaba, ker sem se slikala takoj ob prihodu s tečaja)


Čeprav je bilo šivanje naporno, se bom tega lotila še velikokrat. Vaja dela mojstra - dobesedno!

xx, Veronika

Ni komentarjev:

Objavite komentar