petek, 11. oktober 2013

Oktober je roza!

V ljubljanski blagovnici Maxi, je podjetje Bizjan&Co organiziralo dogodek na katerem so se združile tri akcije: predstavitev kolekcije Neustrašno roza, donacija Europi Donni in predstavitev aplikacije Breast Test-Zaupaj svojim rokam.

Jessica je posebej mesec oktober skreirala kolekcijo lakov za nohte imenovano Neustrašno roza. Roza odtenek za vsak dan v oktobru prinaša kar 31 roza odtenkov in tako se Jessica vsako leto pridružuje kampaniji boja proti raku dojk. Survivor, Party Pink, Oh so sweet, Call me baby, Baby Doll so le nekatera imena iz roza kolekcije, ki govorijo sama zase. Kar je pri Jessici še posebej pomembno je dejstvo, da so laki narejeni ekskluzivno za naravne nohte, tako da lak za nohte ostane trajen/dolgotrajen. Ne samo roza kolekcija mapka vsi odtenki lakov so brez toluena, formaldehida in DBP ter so narejeni po eco prijazni formuli, ki je prijazna do ljudi in okolja. Seveda izdelki niso testirani na živalih.
Direktorica podjetja Bizjan&Co, Slavica Bizjan in njen mož Janez vsako leto namenita 1000 evrov Slovenskemu združenju za boj proti raku Europi Donni, ki letos praznuje petnajsto obletnico delovanja. Ček je sprejela predsednica združenja Mojca Senčar.

Predstavili so tudi aplikacijo Breast Test- Zaupaj svojim rokam za katero sta ambasadorki plesna novinarka Barbara Drnač in njena hčerka Tereza Poljanič.« Zelo sva bili ponosni in počaščeni, ko naju je ekipa Europe Donne povabila k sodelovanju in z vso zagnanostjo promovirava in podpirava aplikacijo za pametne telefone. Ambasadorki aplikacije Breast Test se kot mati in hči, presneto dobro zavedava pomena pravilnega in rednega samopregledovanja. Moja izkušnja “z rakovico”, kot sem bolezen poimenovala je samo še gibalo za pozitivno naravnanost v prihodnje. Tudi Tereza se zaveda, da je mlada ženska za svoje zdravje najbolj odgovorna sama. Najina izkušnja pa je še večji dokaz, da smo same najboljši opazovalec in
poznavalec svojega telesa,« sta povedali mati in hči, Barbara in Tereza.

Še nekaj stavkov o aplikaciji. Europa Donna Slovenija je v lanskem letu v sodelovanju z dolgoletnimi partnerji (s farmacevtskim podjetjem Roche in portalom Med.Over.Net) pripravila aplikacijo za pametne telefone Breast test – Zaupajsvojim rokam. Aplikacija s preprostimi navodili in slikovnim gradivom predstavlja postopek samopregledovanja dojk in uporabnike vsak mesec z opomnikom spomni na pregled. Letos smo s partnerji aplikacijo nadgradili z menstrualnim koledarčkom ter v okviru rožnatega oktobra nadaljujemo s promocijo aplikacije, s katero bomo izboljšali osveščenost o boleznih dojk in promovirali pomen zdravega načina življenja in preventive. Aplikacija je trenutno na voljo v šestih jezikih (slovenščina, angleščina, madžarščina, slovaščina, poljščina in litvanščina). Letošnja novost je tudi spletna razliiica aplikacije, ki jo najdete na naslovu Breast.test.com. Aplikacija Breast Test predstavlja pravilen postopek samopregledovanja dojk in nas vsak mesec z opomnikom spomni na pregledovanje. Redno in pravilno samopregledovanje dojk je pomembno za zgodnje odkrivanje sprememb dojk, tudi rakavih. Vsaka ženska bi morala že v mladosti začeti s samopregledovanjem in tako spoznati svoje dojke. Do menopavze naj bo to reden pregled vsak sedmi do deseti dan po začetku menstruacije, kasneje pa na izbrani dan v mesecu.

X,L.

Ni komentarjev:

Objavite komentar